Voor het ontwikkelen van je podiumpersoonlijkheid, playfulness en purpose

 • Zoek je begeleiding bij het maken van een eigen presentatie, speech, keynote, talk, verhaal of (doesgek) een hele show?
 • Heb je een verhaal waarmee je de wereld omver wil blazen?
 • Wil je mensen raken én aan het lachen maken?
 • Wil je weten wat jouw persoonlijke talent of kracht is waarmee je het publiek boeit? 
 • Zit het met de inhoud wel goed, maar wil je aan je performance werken? Wil je minder in je hoofd zitten tijdens je verhaal, minder belerend zijn en minder lang van stof? 
 • Wil je meer ontspannen op het podium staan, meer playfulness en wellicht zelfs wat meer leren improviseren? 
 • Wil je leren om meer in het nu te zijn tijdens je verhaal en makkelijker interactie maken met de zaal?
 • Wil je weten hoe je je (meestal taaie of zware) purpose kan omdraaien naar lucht en humor?
 • Wil je leren hoe je het publiek betrokken kan krijgen en kan verleiden tot actie en daarmee een onuitwisbare indruk te maken?
 • Ben je op zoek naar een briljante coach die 'op maat', lief en confronterend is?
 • Wil je een stok achter de deur om een flinke stap te maken richting je doel en doe je dit het liefst samen met gelijkgestemden?
 • Zoek je schrijfskills, creativiteitsskills én presentatieskills?


De meeste presentatie cursussen die ik heb gezien vertellen je wat je NIET moet doen op een podium: NIET heen en weer lopen, GEEN emoties laten zien en NIET te persoonlijk of te kwetsbaar zijn.

Maar dat is niet waar het publiek voor valt.

Het publiek houdt van persoonlijkheid en humor.


Voor deze intensieve vijf weken durende cabaret- humor en presentatieshot komen mensen uit het hele land. Van Groningen tot Maastricht. 

Hierbij nog even de informatie in het kort

 • Data: Zondag 6, 13, 20 juni en 4 en 11 juli.
 • Tijdsbesteding: Totaal 5 uur per week, totaal 5 weken.
 • Groepsgrootte: Maximum 8 deelnemers, op volgorde van binnenkomst.
 • Coronaproof: Grote ruimte 1,5 meter afstand.
 • Privé coaching: is extra bij te boeken. Alleen als je al een cursus bij me hebt gedaan.
 • Certificaat: digitale badge ‘Certificated Humor Proof’ voor je cv, social media of website.
 • Locatie: Creatieve broedplaats Honigcomplex aan de Waal te Nijmegen (gratis parkeren).
 • Humor App: Na afronding toegang tot de Humor App met gratis online try out lessen.
 • Is het voor gevorderden of beginners? In iedereen zit een beginner en in iedereen een gevorderde. (Kan je hier iets mee?)

Reviews

Ongelofelijk sterke trainer

Martijn Derksen - Creative / Educational Professional at Fontys University of Applied Sciences

Inhoudelijk een ongelofelijk sterke trainer. Weet precies waar ze het over heeft en kan dat ook overbrengen en duiden. Ze heeft een heldere visie op podiumwerk/verhalen delen die mij erg aanspreekt en inspireert.

Terug naar iets over jezelf wat je eigenlijk al wist

Ruben Stelli - Art-Director/Creative thinker

Dit is gaat over véél meer dan humor, dit is een persoonlijkheidstraining! Dit gaat over creativiteit, over veerkracht, over zelfreflectie, over het volgen van je nieuwsgierigheid, maar ook terug naar iets over jezelf wat je eigenlijk al wist.

Als het kwartje valt ...

Henk van Huisstede - Comedian

Als stand-up comedian ben ik erg geïnteresseerd in vragen als: Wat is humor nou eigenlijk? Waarom lachen mensen? Welke mechanismen zijn er werkzaam achter en onder ‘het komische’. Malinca geeft antwoord op deze én andere vragen, waardoor je gemakkelijker grappige (lees: pijnlijke) situaties herkent. Want humor en lachen -zo leren we van Malinca- hebben alles te maken met ongemak, spanning (en ontspanning), schaamte, misverstanden, onvervulde verlangens, niet ingeloste verwachtingen, en zodra dat tot je doordringt zie je het grappige ineens overal om je heen.

Uitgebalanceerd didactisch talent

Mirjam van der Veer - Pedagogisch Medewerker

Als je op een 'gewortelde' manier jezelf wil ontwikkelen in en meer te weten wil komen van Podiumkunst moet je bij Malinca zijn! Zij weet waar ze het over heeft en heeft een uitgebalanceerd didactisch talent. Ik kreeg de leerervaringen die mijn podium-en speelplezier zochten! Zeldzaam fris!

Het is gelukt om serieusheid/zwaarte om te buigen naar iets humorvols en lichts

Ilse Coolen- Docent Zorg

Malinca doet een appèl op het kinderlijke deel dat open en nieuwsgierig is naar nieuwe ervaringen. De opdrachten zijn uitnodigend. Ik vind haar manier van kijken inspirerend. Zonder uitzondering, waardeert ze je eigenheid en heeft ze tips op maat, zodat je nog meer tot je recht komt. Ik had niet gedacht (wel stiekem gehoopt) dat het mogelijk zou zijn om serieusheid/zwaarte, om te buigen naar iets humorvols en lichts en toch is precies dat gebeurd. Mijn complimenten voor hoe zij werkt zijn altijd voorradig!

Heel dankbaar

Marianne van Dijk - Relatietherapeut

Dankzij Malinca is het laagdrempeliger voor me geworden om grappen te maken. Hiervoor deed ik dat voornamelijk met bekenden, nu doe ik dat ook meer met mensen die ik niet ken. Daarnaast heb ik ook heel veel lol gehad met de opdrachten en voelde ik me bij Malinca op mijn gemak om ook grappen te maken over meer kwetsbare onderwerpen. Ik ben super dankbaar voor het resultaat!

Hi, Ik ben Malinca

Ik zie cabaret, kleinkunst, comedy & humor als een manier van leven. 

Voor het opbouwen van veerkracht. Voor het omzetten van slachtofferschap in actie. 

Mijn drijfveer om cabaretiers te regisseren, cabaret lessen te geven en keynotes over humor te geven is ontstaan uit mijn jeugd waar de humor uit nood geboren is in een familie van vechters, slachtoffers en drama queens. Het voelde alsof ik een toeschouwer was van een slecht geschreven Grieks drama. Er was bij ons thuis altijd zó veel spanning. Mijn reden om humor te gebruiken was omdat ik van die spanning af wilde. Ik voelde de onstuitbare behoefte aan iets lichts, iets vrolijks en aan meer lucht. 

Humor was hier dus niet het doel, maar een manier om de spanning te breken.


Ik ging totaal onbevangen naar de Theaterschool en toen ik afstudeerde was mijn podiumangst gigantisch. Naast dat deze school niet echt naar je talent keek, maar meer naar waar je aan hun ogen aan moest voldoen, waren de beoordelingen loodzwaar en hard.
Uit deze leerschool is mijn enorme drive ontwikkeld om echt te kijken naar iemands talent en door het geven van advies ‘op maat’ die het talent versterkt.


Na school ben ik met een ongelooflijke passie als docent en regisseur gaan werken. En overwon ik mijn podiumangst als trainer door het maken van shows, workshops en energizers voor bedrijven. Daar leerde ik een ongemotiveerd publiek te inspireren en de leider in mij was geboren. Het ging ineens niet meer over mijn talent of prestatie op het podium maar over wat wil ik bereiken met deze zaal.
Daarom beschouw ik iedereen die op een podium gaat staan als een leider.

Het is tijd om jezelf te laten zien en je verhaal te vertellen

Het maakt niet uit wie ik voor me heb ...

Ik heb alles en iedereen in 100 versies voor me zien staan

'Malinca is met haar spirit en ervaring een inspirerende gids.' - Xavier de Wit


Uitdagend en persoonlijk onderzoek naar de werking van humor.' - Martijn van Opdorp.


Ook al heb je, net als ik, hiervoor nooit iets met theater of comedy gedaan en als je altijd maar serieus bezig bent, gewoon doen.' - Ciska Harte


Malinca is instaat om op de juiste manier te prikkelen en vragen te stellen waardoor je meer geeft dan je in eerste instantie voor ogen had.' - Bader El Khalfi.


Malinca heeft de gave om je in je kracht te zetten! ' - Theo Elfrink


De zeer prettige kwetsbare, veilige en open omgeving die Malinca creëert met de medecursisten is daarin ook zeer waardevol! Ik gun iedereen een Malinca als cabaretdocent.'

- Ruben Stelli


Malinca is gedreven en inspirerend en weet precies wat je nodig hebt om beter en authentieker je verhaal te doen. Daarnaast is ze warm en ondersteunend en weet ze met haar vakkennis hoe je het publiek kan raken met je verhaal en hoe er interactie ontstaat. Kortom een TOP trainer.' - Ingrid Zweers


Malinca laat je persoonlijke kwaliteiten tot bloei komen.' - Jorg Tonjes.


Het is een cadeautje om met haar te werken.' - Nicky Roeg


Malinca heeft het bijzondere talent om op een ontspannen en tegelijk intense manier de 'eigenheid' van mensen naar boven te halen.' - Henk van Huisstede


De lessen zijn leuk ingedeeld met creatieve en hilarische oefeningen. Iets waardoor je snel ontwikkeld en snel 100% jezelf kan zijn.' - Wessel Bottenberg.


Programma

 • 1

  Week 1

  • 1

 • 2

  Week 2

  • 2

 • 3

  Week 3

  • 3

 • 4

  Week 4

  • 4

 • 5

  Week 5

  • 5

Humor coach en Speaker coach

Malinca Verwiel is opgeleid als theaterdocent en kleinkunstdocent en heeft zo’n duizend leerlingen besmet met het cabaretvirus en vele beginnende cabaretiers aan een bloeiende carrière geholpen, o.a.Claudia de Breij en Leon van der Zanden. Ze is Cum Laude afgestudeerd op haar scriptie: “Hoe maak je een komedie tragisch en hoe maak je een tragedie komisch?” Ze maakte en speelde 15 jaar lang shows, energizers en workshops voor organisaties met haar eigen bedrijf Humor in Bedrijf.

Ze is speaker coach voor pitches, Ted talks, seminars en boekpresentaties. Malinca maakt iedereen playful en weet op een liefdevolle manier de vinger op de zere plek te leggen, waarvoor men haar meestal heel dankbaar is. Ze heeft High Impact Leadership gestudeerd en het Women’s Leadership Program bij Carla Clarissa gevolgd en beschouwt iedereen die op een podium gaat staan als een leider. Haar roots liggen zowel in de grappigste provincie van Nederland, Brabant, als in de meest serieuze provincie van Nederland, Gelderland.


Ze woont op het platteland tussen de Waal en de Maas met haar onvoorwaardelijke liefdes: haar vriend, 2 honden en hun Bed & Breakfast.